Bizi Takip Edin:

Eğitim modeli

 

 

Haftalık İzleme Sınavları

5-8. sınıflarda öğrencilerimizin öğrenme yolculuğunun neresinde olduklarını görmeleri ve öğrenmenin kalıcı hale gelmesi amacıyla haftalık “Kendimi Değerlendiriyorum” çalışmaları yapılmaktadır. “Kendimi Değerlendiriyorum” çalışması öğretmenlerimizin ünitede bulunan konuları işlerken kazandırılmak istenen davranışların hangilerinin kazanılıp hangilerinin kazanılmadığını saptamak amacıyla uyguladıkları bir ölçme aracıdır. Böylece bir ünitenin işlenmesi tamamlanmadan olası eksik ve yanlış öğrenmeler saptanabilir ve tamamlama çalışmaları yapılır.

 

Kahvaltı vektör yiyen çocuklar karikatür çizimi eps | UIDownload

Kahvaltı ve Yemek:

Beslenme biçimi, bireyin yaşamını her yönden etkiler. Bu yüzden sağlıklı ve düzenli beslenme, öğrencilerin zekâ ve beden gelişimleri açısından hayati önem taşır. Karadağ Kolejinde öğrencilerimizin günü, öğretmenleriyle birlikte yapılan sabah kahvaltısıyla başlar. Böylece öğrenci günün en önemli öğününü kaçırmaz. Güne arkadaşları ve öğretmenleriyle ders öncesi yaptığı kahvaltıyla başlayan öğrencimiz, hem enerjik hem istekli bir şekilde derse girer. Gün ortasında verilen öğle yemeğinin hazırlanmasına da ayrı bir önem gösterilir. Öğrenciler yemeklerini kendi yaş gruplarına göre ayrılan masalarda sofra kültürünü de geliştirmek amacıyla öğretmenleriyle birlikte yerler. Okullarımızda verilmekte olan sabah kahvaltısı, 3 çeşit öğle yemeğinin kalori miktarı ve bu kalorinin bileşim (karbonhidrat, protein, yağ…) içerikleri doğrultusunda aylık menü hazırlanmakta; yemekhane girişinde ve web sayfamızda bu menü yayımlanmaktadır. 

Ödev Politikamız

Ödevin öğrenmeyi pekiştiren önemli bir öğretim süreci olduğunu belirlemek ve uygulamak adına sistemimiz dâhilinde ödev çalışmaları yapmak, kurumumuz öğretmenleri tarafından üzerinde titizlikle durulan bir konudur.

Öğrencimizin birincil ödevi, o gün işlenen derslerin nitelikli bir tekrarını yapmasıdır. Ders tekrarı yapılırken, farklı kaynaklar kullanılmasının önerilmesi gerekmektedir. Veliler tarafından öğrencimizin yapacağı tekrarların kontrol edilmesi ve gün atlamadan yapılacak bu çalışmayı çocuğun sorumluluk bilinci oluşuncaya kadar gözlemlemeleri, akademik başarının önemli etkenlerinden birini oluşturacaktır.

Ödevler öğrencilerin yaş özelliklerine göre belirlenen sürelerle sınırlı tutulur. Amacımız öğrencinin saatlerce evde ödev yapması değil, nitelikli ve ihtiyacına uygun ödevleri ailesiyle geçireceği zamandan çalmadan yapmasını sağlamaktır.

Okul otobüsü Royalty Free Stock SVG Vector and Clip Art

Servis

Öğrencilerimizin güvenli ve konforlu bir şekilde okuluna gelip gitmeleri önceliğimizdir. Ayrıca çalışan ebeveynleri de düşünerek çocuklarımızı sabah saat 08 den önce servisle almak ve 17 den itibaren ailelerine ulaştırmak temel hedeflerimizden biridir.

 Okul servis araçlarında geçirdikleri zaman da eğitim sürecimizin bir parçasıdır.
Servis firmaları ile çalışma koşullarımız, dönem başlamadan imzalanan yıllık bir sözleşme ile “Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği” çerçevesinde belirlenmektedir. “GPS Araç Takip Sistemleri” ile tüm öğrenci servis araçlarımız, öğrencilerimizin güvenli şekilde servis araçlarından faydalanmaları için kontrol altında tutulmakta ve takip edilmektedir.

Veli İletişimi Öğrenci Takip Sistemi

Öğrenci memnuniyetinin yanında veli memnuniyeti ve iletişimi de vazgeçilmezlerimizden biridir. Bu bağlamda veli ev ziyaretleri, telefon iletişimi, whatsapp mesajları ve okul bilgilendirme paneli ve veli toplantı ve bireysel görüşmelerle velilerimizle sıkı bir iletişimi amaçlıyoruz.
 

Öğrencilerimizin, veli tarafından daha hızlı ve etkin bir biçimde takibinin yapılabilmesi için online olarak kullanılabilecek bir sistem kullanacağız. Bu sistem sayesinde haftalık yapılan faaliyetler, verilen ödevler, yapılan ödevlerin sonuçları ve duyurular anlık olarak veli tarafınca takip edilecektir. Aynı zamanda akıllı telefonlar vasıtasıyla uygulama üzerinden bilgi sahibi olunabilecek, öğrenci ya da veli öğretmene mesaj gönderebilecektir.

 

 

Yabancı dil eğitimi ( İngilizce- Almanca)

Karadağ Eğitim Kurumlarında yeni yöntemlerle öğrencilerimizde dil farkındalıkları oluşturacağız. 5. Sınıftan itibaren İngilizce dersi yanında Almanca dersi de verilmektedir..

4 temel beceri ( Yazma, Okuma, Dinleme ve Konuşma) ayrı ayrı edinim ve öğrenme alanı olarak ele alınmaktadır.

Bilişim Teknolojisi Nedir? - Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu

Bilişim Teknolojileri

Okulumuzda uygulanan Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerimizin; Bilişim Teknolojilerinin doğru, etkili ve güvenli kullanımına ilişkin farkındalık kazanmaları, teknolojiyi, iletişim ve araştırma amacıyla kullanmaları, bilişim teknolojilerini kullanarak ürün geliştirmeleri, işlemsel düşünme, mantıksal akıl yürütme, sorgulama, problem çözme ve algoritma tasarlama gibi beceriler kazanmaları ve bu sayede dijital yetkinliklerinin artırılması öncelikli amaçlarımız arasındadır.

Bilişim Teknolojileri dersinde sınıf seviyelerine göre robotik ve kodlama üniteleri kapsamında bilgisayarsız kodlama, Office programları, üç boyutlu tasarım, Google teknolojileri, oyun tasarımı, tablet uygulamaları ve kodlama programları, Arduino ile elektronik konuları çalışılmaktadır.

Ders kapsamında aktif olarak diğer zümreler ile disiplinler arası çalışmalar yapılmakta olup ayrıca okulumuzda uygulanan Bilişim Teknolojileri dersi içeriği her yıl güncel gelişmeler izlenerek takip edilmektedir.

 

 

 

Hayvan Barınağı ve Hobi Bahçesi

Çocuklara doğa sevgisi kazandırmak adına, içinde çeşitli bitkileri yetiştirebilecekleri hobi bahçesi ve hayvan sevgisi için sevimli dostlarımızın beslendiği bir bahçe alanı oluşturduk.

Bu bahçe ile öğrencilerin yardımlaşmayı, paylaşmayı ve sabretmeyi öğrenmelerini“ toprakla henüz tanışmamış çocuklara toprağı tanıtmayı amaçlıyoruz.

 

 

Okul Sağlık Hizmetlerimiz; 
Sağlık biriminde öğrencilerimizin yıllık periyodik kontrolleri (boy, kilo, tansiyon ölçümleri ve fiziksel muayeneleri) yapılmaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu ile okulumuzda bulunan öğrencilerimizin, doğuştan veya sonradan edinilmiş hastalıklarıyla (örn. diyabet, hipertansiyon, astım, obezite, görme, duyma v.s) ilgilenilir ve özel takipleri yapılarak, aile ile sürekli işbirliği içinde bulunulmaktadır. Okulda gelişen acil durumlarda gerekli ilk yardım yapılmakta, öğrencimizin sağlık kuruluşuna götürülmesi gerektiğinde velisiyle iş birliği yapılarak zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürülmesi veya sevk edilmesi sağlanmaktadır. Belli dönemlerde ilaç kullanmak zorunda olan öğrencilerimizin ilaçlarını zamanında almaları sağlanmakta, günlük veya mevsimsel hastalıklarda gerekli takip yapılmaktadır.
Sağlık Bakanlığının okullarda uygulamakta olduğu aşı kampanyaları, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık ocakları doktor ve hemşireleri tarafından okulumuz sağlık birimi gözetimiyle uygulanmaktadır.

 

KURSLAR VE ETÜTLER

Cumartesi Okulu

Karadağ Ortaokulunda 5. 6. 7 ve 8. sınıflarda hafta sonu etütleri ve LGS hazırlık çalışmaları bulunmaktadır. Tüm kademelerde yapılacak olan hafta içi etütlerinde kısa periyotlarda uygulanan KDS tarama sınavları ile öğrencinin eksikleri, ölçme ve değerlendirme birimimiz tarafından tespit edilir. Danışmanlık görüşmeleri ile bu eksikler, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile paylaşılır ve bu görüşmelerin akabinde yer alan etütler ile ihtiyaç grupları oluşturularak zaman geçmeden öğrenci eksikleri telafi edilir.

ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME

Karadağ Kolejinin tüm birimlerinde (İlkokul, Ortaokul, Lise) Ölçme ve Değerlendirme Birimi olarak, öğrencilerimizin akademik performansı ile ilgili bilgilerin toplanması ve analiz edilmesinde sürece yönelik yaklaşımları önemsemekteyiz. Birimimiz öğrenme sürecinin farklı aşamalarında öğrencilerimizin neler bildiklerini, neleri anladıklarını ve neleri yapabildiklerini belirlemektedir.

Okulumuzda ölçme ve değerlendirme birimi;

Sınavlar ve Değerlendirme Çalışmaları,
Rehberlik Süreçlerine Yardımcı Öğrenci Tanılama Çalışmaları,
İnsan Kaynakları ve Performans Değerlendirme Çalışmaları,
Toplam Kalite ve Memnuniyet Anket Çalışmaları,
Sınav Sistemleri Bilgilendirme Seminerleri ve Diğer Eğitim Çalışmaları ( öğrenci – veli – öğretmen )gibi farklı süreçlere katkıda bulunmaktadır.

Hazırlanan ölçme araçlarında, sadece bilginin ölçülmesine değil; kavrama, kendini ifade edebilme, yorumlayabilme, uygulama, analiz – sentez ve değerlendirme düzeyinde edindikleri davranışların da ölçülmesine ağırlık verilmektedir